Rohmana & Shayan during MQ Vienna Fashionweek

Designer: Ida Sandor presented by Slowakian Institute in Vienna & Agentura Promotion, model: Rohmana

Daar gingen we dan. Ik ging officieel naar Vienna Fashionweek. Ik stond op het vliegveld om een ander model te ontmoeten die samen het avontuur met me aanging. Allebei wisten we niet wat we moesten verwachten van deze week. Welke shows zouden we lopen, hoeveel shows, hoe alles in zijn werk ging enzovoort. Gelukkig konden we al snel goed met elkaar opschieten en voelde ik me al snel op me gemak. We hadden met 2 andere meisjes een kamer in een hostel, dichtbij de tent van Fashionweek.

 

Designer: I’VR Isabell Vollrath, model: Rohmana

Aangekomen in Wenen moesten we gelijk door naar de eerste casting. Daar aangekomen zagen we veel mooie meiden die voor dezelfde casting kwamen. In Nederland had ik dat nog nooit zo heftig meegemaakt. Toen was het onze beurt om te open en vervolgens werden er modellen uitgekozen. Helaas zijn wij niet geselecteerd, maar dat hoort bij ons werk. Gelijk daarna hadden we een casting voor de openingsshow van Fashionweek. Weer mochten we lopen en werden er bij mij foto’s gemaakt. Na deze dag hadden we er niet echt veel vertrouwen in, later zou
duidelijk worden dat deze zorgen voor niks waren.

 

Designer: Ida Sandor presented by Slowakian Institute in Vienna & Agentura Promotion, model: Rohmana

Op zondag voor de openingshow waren we vrij, tijd om de stad te zien en een beetje cultuur op te snuiven. Op dit moment was ik erg blij dat ik niet alleen was op deze trip.

 

Designer: Mirela Diaconu, model: Shayan

De dag daarop moesten we gelijk weer aan het werk. We hadden een grote casting in de fashiontent waar de shows plaats zouden vinden. Hier waren grote designers aanwezig die modellen mochten uitkiezen voor hun show. Dit was echt vleeskeuring en de dag duurde heel lang. Uiteindelijk werd ik toch nog gekozen voor de openingsshow van Malan Breton! En die show was gelijk die avond!

Omdat we meerdere shows moesten lopen, werden de modellen verdeeld in twee verschillende groepen zodat de ene groep in make-up en haar zit terwijl de andere een show liep. Voor het haar en make-up vonden eerst de fittings plaats, waar ieder model een outfit kreeg toegewezen.

 

Designer: Diana Caramaci, model: Shayan

In het begin van de week waren er niet zoveel shows, maar in de loop van de week werd het steeds drukker. We maakten lange dagen  van 07:00 tot 23:00; het echte modellenleven dus!

Ik heb uiteindelijk 26 shows gelopen voor verschillende designers! Heb ontzettend veel ervaring gedaan op de catwalk en zulke leuke mensen ontmoet. Dit is voor het eerst dat ik zo’n intensieve, maar positieve ervaring heb mogen meemaken en heb
geluk gehad om zo’n top model naast me te hebben om me er soms door heen te slepen als ik er even geen zin meer in had.

 

Designer:. Maiken K, model: Shayan

 

Ben zeker een ervaring rijker en natuurlijk een boost voor mijn portfolio!

Natuurlijk mede mogen gemaakt door mijn liefste bureau.

 

Rohmana